Szeglemezes tetőszerkezetek tervezése, gyártása és telepítése

Gyártási kapacitás: Komplexitástól függően üzemünkben 1-2 nap alatt elkészül egy családi ház tetőszerkezete. A telepítés szintén 1-2 napot vesz igénybe addig a szintig, hogy be van fóliázva a tető. A héjazat, a stablon, az ereszrendszer kialakítása szintén komplexitás függő 2-4 nap.

Gyártási terület: Cégünk főleg az észak-magyarországi régióba és Budapest agglomerációjába épít tetőket. Telephelyünk Mályiban található.

Szeglemez tetőszerkezetek előnyei:

 • Az elemek Mályi telephelyünkön készülnek, a rácsos tartó elemei mérnöki tervezőrendszerrel vannak modellezve, a gyártás alatt precíz ácsipari gépeket használunk, így a kivitelezés minősége milliméter pontos.
 • A helyszíni kivitelezési idő jelentősen csökken, mivel a szerkezetet csak a helyére kell daruzni. Így akár 1-2 nap alatt is fólia alá hozható az ingatlan, ami komoly gyorsító hatást jelenthet más szakágak kivitelezési idejére is, így az egész ingatlan építés/felújítás ideje lecsökken.
 • Szeglemezes tetővel teljesen kiváltható a vasbeton födém használata. Ezáltal jelentősen lecsökken az épület kivitelezési költsége, valamint felgyorsul a kivitelezés.
 • Mivel akár 18 m-t is át lehet hidalni köztes teherhordó alátámasztás nélkül, tovább csökken az épület kivitelezési költsége és a kivitelezési ideje.
 • A belső teherhordó falak nélkül az ingatlan bármikor átrendezhető, kialakítható nagyméretű terek
 • Szintén ideális csarnokok, mezőgazdasági épületek építésére, sportlétesítmények építésre
 • Minden esetben készül statikai tervezés, így tökéletesre lehet optimalizálni az alapanyag felhasználást, ami további költség csökkenést eredményez
 • A szeglemezes tetőszerkezetek kivitelezésénél állandó szempont, hogy a rácsos tartó elemei úgy legyen optimalizálva, hogy akár teljesen hulladékmentesen dolgozzunk
 • A pontos tervezésnek köszönhetően akár 30%-al kevesebb alapanyagot kell felhasználni, ha a födémet is a kivitelezésbe számítjuk. Ennek és a minimális hulladék képződésnek köszönhetően ezeknek a tetőknek nagyságrendekkel kevesebb az ökológiai lábnyoma, kevesebb széndioxidot bocsátanak ki.
 • Lapos tető is kialakítható ezzel a technikával, kialakítható padlástér, tetőtér beépítés egyaránt
 • Cégünk magyar gyártmányú szeglemezt használ, amely minősített acélból készül, szabadalmaztatott magyar technológiával
 • A faanyag kiválasztásakor igen nagy hangsúlyt fektetünk a kiváló minőségre
 • Csak gyalult faanyagot használunk, amely pontos kivitelezés nélkülözhetetlen összetevője. Mind emellett a gyalulás az egyik legkiválóbb favédelmi eljárás, amely semmiféle vegyi anyagot nem tartalmaz, így nem szennyezi, a környezetet és nem okoz semmiféle betegséget sem a kivitelezőknek, sem a későbbi lakóknak
 • Bármilyen héjazat kialakítható a szeglemezes tetőszerkezeten, betoncserép, kerámiacserép, fazsindely, lemez, bitumenzsindely
 • A szeglemezes tetőszerkezet kiválóan alkalmas napelem, napkollektor és egyéb tetőelemek megtartására

A szeglemezes tetőszerkezetek összehasonlítása a hagyományos tetőszerkezetekkel

Hagyományos tetőszerkezetSzeglemezes tetőszerkezet
 
Drágább, mert vasbeton födémet használOlcsóbb, a vasbeton födém teljesen megspórolható
Drágább, mert kézi erővel készülOlcsó, gépesített környezet a sok emberi erőforrás helyett
Lassú, mert kézi erővel készülGyors, gépesített üzemben készül
Időjárásfüggő, szélsőséges időjárási viszonyok között (eső, vihar, hó, kánikula) nem tudnak az ácsok dolgozniA gyártás időjárás független fedett gyárban készül
Nehezen tervezhető, nem biztos, hogy az ácsok tudnak kezdeni, azonnal ha kész a kőművesKiszámítható, előre legyártjuk, így, ha a kőműves végez, azonnal fel lehet állítani
Komplexitástól függően a tető akár hetekig is készülhetElőállítás: üzemünkben napi 1 családi háztető készül
Statikai terv nem készülMegbízható: statikai terv, gyártmányterv készül
Faanyagról nincs biztos információC24-es szilárdságú, minőségtanúsított, gyalult faanyag
Pontatlan, gyalulatlan faanyagMinőségi bizonylatok átadásra kerülnek
Minőségi bizonylatok hiányaÖko: minimális hulladék a számítógépes optimalizálás miatt
Pontos gyártmányterv híján sok a hulladék, a felesleg

Szeglemezes födémgerenda gyártás

Gyártott födémgerenda megnevezése, tulajdonságok, képek
 
Szeglemezes födémgerenda (open web trusses):
Hibrid megoldás, nagy távolságok áthidalására. Előnye, hogy a BSH gerendával szemben sokkal kevesebb faanyagot kell felhasználni, ugyanakkor a gyártási ideje is rövidebb.  További előnye, hogy az épületgépészeti elemek, könnyedén beépíthetők. A vasbeton és monolit födémekhez képest jóval környezetbarátabb megoldás. Száraz építési technológia, nincs kötési idő.
Posi – Joist: szeglemezes-acél födémgerenda
Acél-fa hibrid megoldás, amely keskenyebb forma mellett képes ugyan azt a terhelést elviselni, mint egy szeglemezes födémgerenda. Abban az esetben javasolt, ha számít a födémgerenda befogó mérete. Ezzel a technológiával szarufa kiváltó elemek is építhetők. További előnye, hogy az épületgépészeti elemek, könnyedén beépíthetők. A vasbeton és monolit födémekhez képest jóval környezetbarátabb megoldás. Száraz építési technológia, nincs kötési idő.
I – Joist: OSB födémgerendák
A lehető legköltséghatékonyabb megoldás, kisebb távolságok áthidalására (maximum 9m), sokszorosan kedvezőbb ár-érték arány, mint a BSH gerenda esetében vagy a normál fa gerenda esetén. Környezetbarát, olcsó, gyors. Száraz építési technológia, nincs kötési idő.

Szeglemezes födémgerenda

Posi – Joist: szeglemezes-acél födémgerenda

I – Joist: OSB födémgerendák

Elem hozzáadva a kosárhoz.
0 elemek - Ft